Een brede tweejarige brugklas voor MH en HV

Voor leerlingen in de mavo/havo- en havo/vwo-klassen duurt de brugperiode twee jaar.

Wij kiezen voor een tweejarige brede brugklas voor onze mavo/havo- en havo/vwo-klassen. In deze klassen wordt de lesstof op beide niveaus aangeboden. Leerlingen in deze klassen werken vanaf het eerste rapport in klas 1 op het bij hen passende werkniveau; mavo-, havo- of vwo-niveau. Op deze manier bieden we leerlingen twee jaar de kans en de tijd om te ervaren welk niveau hen past en wat het meest geschikte vervolg in de bovenbouw is. 

Discover4U

We hebben aan het gewone lesrooster in mavo/havo-klassen en in de havo/vwo-klassen het Discover4U-programma gekoppeld. Je kunt kiezen uit de Sportklas, de Technasiumklas, de Kunstklas en de Taalklas.

Powerpointpresentatie MH/HV informatieavond maart 2024

Sportklas

In de sportklas kies je voor extra gymlessen waardoor je vier keer per week kunt sporten. Dat gebeurt in de winter in onze mooie gymzalen en vanaf het voorjaar tot aan de herfstvakantie op de atletiekbaan.

Technasiumklas

In de Technasiumklas leer je robots programmeren, ga je met de lasersnijder aan de slag en leer je hoe een 3D-printer werkt.

Je leert je creativiteit om te zetten in codes, bits en bytes!

Kunstklas

In de Kunstklas maak je je eigen creatie van textiel, klei of ijzerdraad.

Laat je verbeelding de vrije loop terwijl je met geverfde woldraden de mooiste kunstwerken maakt.

Taalklas

Kies je voor de Taalklas dan geef je je taalvaardigheden een stevige boost. Of je nu Spaans wilt leren, de uitdaging van Cambridge English lessen wilt aangaan of voor Latijn kiest, je talenkennis gaat er met sprongen op vooruit.

mavo/havo klassen

In de mavo/havo-klassen bieden wij onderwijs met veel afwisseling in werkvormen en met aandacht voor directe feedback van de docent op het werk van de leerling. Zo haalt de leerling zijn eigen leerdoelen en blijft de motivatie behouden. In de lessen wordt altijd een heldere structuur aangeboden en er is veel aandacht voor het ‘leren leren’. Wanneer het leren even minder makkelijk gaat, is er de mogelijkheid om een periode een training of studieles op maat te volgen.

Naast de gebruikelijke vaklessen en de studielessen om de kennis te vergroten, bieden we een keuzeprogramma dat leerlingen de kans biedt hun talenten ook op andere gebieden te ontwikkelen.

havo/vwo klassen

Ook in onze havo/vwo-klassen worden leerlingen voortdurend uitgedaagd te onderzoeken waar zij hun lat willen en kunnen leggen.

Havo-leerlingen zijn vaak snelle denkers die graag het hoe en waarom willen weten. Het onderwijs in de havo/vwo-klassen is daarop gericht. In de lessen wordt regelmatig kort onderzoek gekoppeld aan kennis en vaardigheden met het accent op de toepasbaarheid in het nu.

In de flexuren kiezen leerlingen hun eigen programma: masterclasses of studielessen. Het uitgangspunt bij de keuze van de flexuren is verdiepen waar het kan, ondersteunen waar het nodig is. Onderwijs op maat!

Meer weten over de bovenbouw mavo en havo?

Ontdek alle ins en outs van de bovenbouw op de mavo en de havo. Klik op de button en laat je informeren over de mogelijkheden.