Kom stage lopen op Huizermaat

Wil jij leerlingen maatwerk bieden in een school met persoonlijke aandacht en uitstekende prestaties? Dan is een stage bij Huizermaat iets voor jou!

Wij hebben niet alleen plaats voor stagiairs en lio’s van de reguliere lerarenopleiding, maar ook voor deeltijdstudenten en studenten van de Hogescholen voor de Kunsten en de Academie voor Lichamelijke Opvoeding.

Wat maakt een stage bij Huizermaat bijzonder?

Huizermaat is een middelgrote school voor mavo, havo en vwo (met vwo+, gymnasium en TalentHZM) in Huizen. Persoonlijke aandacht is hét kenmerk van ons onderwijs. We scoren hoog op schoolklimaat en veiligheid. Bij ons weet iedere leerling zich gezien en dat vertaalt zich in uitstekende prestaties. Zowel voor mavo, havo als vwo dragen we het predicaat Excellente school.

Als stagiair op Huizermaat heb je hart voor leerlingen. Je leert hoe je hun leerproces kunt begeleiden en werkt aan maatwerk en differentiatie in de les. Ook laat je leerlingen van elkaar leren door het groepsproces te stimuleren. Maatwerk, differentiatie en samenwerkend leren zijn op Huizermaat belangrijke ontwikkelingen voor de komende jaren.

Wat heeft Huizermaat te bieden?

Wij zijn een geaccrediteerde opleidingsschool (NVAO). We hebben een samenwerkingsovereenkomst met de Hogeschool van Amsterdam (HvA), de Hogeschool Utrecht (HU), de Universiteit van Amsterdam (ILO) en de Universiteit Utrecht. Onze opleidingsplekken voldoen dus aan de eisen van deze instituten. Ook is de kwaliteit van de begeleiding gegarandeerd.

Wij bieden jou:

  • Een grote variatie aan uitdagende leerwerktaken.
  • De kans om mee te werken aan de ontwikkeling van optimale leerlingbegeleiding en vernieuwend onderwijs.
  • Volop ruimte om in overleg je onderzoeksopdrachten uit te voeren.
  • Uitstekende begeleiding. Drie personen zijn intensief bij jouw stage betrokken: je werkplekbegeleider (een hiertoe opgeleide en gefaciliteerde vakdocent), de schoolopleider en de instituutsopleider. Zij hebben regelmatig contact met elkaar.
  • Het GSF-schoolgroepprogramma. Een speciaal programma voor stagiairs met een afwisselend aanbod van thema’s en intervisiebijeenkomsten op de woensdagmiddag.

Solliciteren?

Heb je interesse in een stage bij Huizermaat? Vul dan het sollicitatieformulier in voor het schooljaar waarin jij stage wilt lopen. Onze schoolopleider Nathalie Out laat snel iets van zich horen.

“Huizermaat is een school met onderwijs van hoge kwaliteit en uitstekende prestaties“

“Huizermaat is een school met onderwijs van hoge kwaliteit en uitstekende prestaties“