Cambridge English

Cambridge English wordt aangeboden aan alle leerlingen vanaf klas 3.

Waarom een Cambridge English certificaat behalen?

Het volgen van dit programma verhoogt de kennis en vaardigheden van de leerling in het vak Engels aanzienlijk en het behalen van dit diploma vergroot de mogelijkheid om in Europa bij een Engelstalige studie te worden toegelaten. Daarbij is een Cambridge diploma een belangrijke toevoeging aan het Curriculum Vitae van de leerling.

Opbouw van het programma

Op onze school bestaat het Cambridge English programma uit twee delen. Het eerste deel wordt aan 3-vwo leerlingen aangeboden binnen het curriculum. Voor 3-mavo en 3-havo leerlingen is dit een extra curriculaire activiteit, dus buiten het reguliere lesprogramma. Het eerste deel wordt afgesloten met een examen waarbij het First Certificate kan worden gehaald.

Het tweede deel, dat ongeveer anderhalf schooljaar duurt en aangeboden wordt aan de leerlingen die First gehaald hebben, wordt afgesloten met het Advanced Exam. Daarbij is een Cambridge diploma een belangrijke toevoeging aan het Curriculum Vitae van de leerling.

Lees hier meer over ons programma Cambridge English.

Goethe

In de klassen 3-mavo/havo/vwo, 4-mavo, 4-havo/vwo, 5-vwo wordt bij het vak Duits het Goethe programma aangeboden.

Waarom een Goethe certificaat behalen?

Het Goethe certificaat is een officieel Duits taalexamen. Dit taalexamen wordt wereldwijd gebruikt en ook internationaal geaccepteerd. We leven in Europa en de tijd dat ieder land op zichzelf leefde is voorbij. Daarnaast wordt ook in veel bedrijven in teams gewerkt waarbij mensen van over de hele wereld samenwerken en verschillende talen spreken. Het belang van de moderne vreemde talen neemt toe. De samenwerking met omringende landen is voor Nederland erg belangrijk. Duitsland is één van de belangrijkste handelspartners van Nederland en belangrijk voor het toerisme. Veel Duitsers brengen hun vakantie door in Nederland. Veel Nederlandse bedrijven zitten te springen om personeel dat goed Duits spreekt. Als je goed Duits spreekt en dit kan aantonen zal het makkelijker worden om zaken te doen met Duitse bedrijven, want je spreekt immers de moedertaal. De taal van je klanten spreken is belangrijk.

Klik hier voor meer informatie over Goethe Deutsch.

“Een mooie aanvulling op de vakken Engels en Duits”

“Een mooie aanvulling op de vakken Engels en Duits”