Uitdagende projecten en praktische ontwerpopdrachten.

Leren in de praktijk; werken voor echte opdrachtgevers.

Op het Technasium ga je samen met anderen aan de slag en gebruik je je creativiteit om te ontdekken hoe iets nóg beter kan werken. Op een uitdagende manier zie je hoe bèta en techniek terugkomen in ons dagelijks leven.

Het Technasium kent één kernvak: Onderzoek & Ontwerpen, afgekort O&O. Dit vak wordt in het O&O-lokaal gegeven waar alle voorzieningen zijn die je nodig hebt om je opdracht uit te voeren.

Onderzoek & Ontwerpen (O&O)

Bij het kernvak O&O, werk je in teamverband werkt aan actuele, levensechte projecten. Naast samenwerken gebruik je ook andere vaardigheden zoals creatief denken, een plan van aanpak maken, vooronderzoeken doen, een onderzoeksopzet maken, maquettes bouwen, technisch- en 3D-tekenen, 3D-printen en presenteren.

In opdracht van een bedrijf of organisatie werk je aan oplossingen voor bestaande technische en technologische problemen. Elk project begint met een kick-off op locatie of op school, waarbij de opdrachtgever een toelichting geeft op de opdracht.

Na de brugklas kun je ervoor kiezen om het Technasium te blijven volgen. Word je aangenomen, dan blijf je tot en met het eindexamen het Technasiumonderwijs volgen.

Project Sijsjesberg

In de tweede klas werken we bij het vak O&O in opdracht voor Zwembad de Sijsjesberg.
De Sijsjesberg wil graag van het gas af vanwege de stijgende gasprijzen en omdat ze willen verduurzamen.
Creatieve oplossingen worden bedacht met behulp van een expert die ons heeft verteld over alternatieven als zonnepanelen, biogas en aardwarmte!

Project Gemeente Huizen

Gemeente Huizen heeft de hulp ingeschakeld van O&O-leerlingen om eens kritisch te kijken naar de bereikbaarheid van de Huizermaatweg tijdens de verbouwing van dit gebied.
Tijdens een fijne bijeenkomst op het gemeentehuis hebben leerlingen hun creatieve ideeën gepresenteerd.
De leerlingen kregen een groot compliment omdat ze goed out-of-the-box hadden gedacht.

Project Maria Montessori school

De brugklasleerlingen hebben samengewerkt met de Dr. Maria Montessorischool om de afvalstromen van deze basisschool onder de loep te nemen. Leerlingen hebben allerlei verschillende inzamelingsmanieren bedacht om afvalstromen te scheiden, het bewustzijn van basisschoolleerlingen te vergroten over afval en hebben basisschoolleerlingen geïnterviewd over hoe ze nu afval scheiden op school.

"Het Technasium op Huizermaat koppelt denken aan doen. Niet alleen theorie maar ook praktijk."

"Het Technasium op Huizermaat koppelt denken aan doen. Niet alleen theorie maar ook praktijk."