Wanneer je als nieuwe leerling op Huizermaat komt, komt er veel nieuwe informatie op je af. Hieronder lees je hoe je aan nieuwe boeken komt, wat de school allemaal regelt en wat de kosten voor je ouder(s) zijn. Ook wanneer je al op Huizermaat zit, vind je hieronder belangrijke informatie over boeken, kosten en WIS Collect.

Onderstaande informatie is voor schooljaar 2023-2024. Wanneer er informatie bekend is voor schooljaar 2024-2025 wordt deze zo snel mogelijk op deze pagina gepubliceerd.

Ben je een nieuwe leerling?

Binnenkort ontvang je een aparte mail via SOMToday waarmee je boeken en leermiddelen bij boekenleverancier Iddink kunt bestellen (check ook je spam).

Je moet je eerst registreren bij Iddink. In de mail die je ontvangt, vind je je inloggegevens en staat uitgelegd wat je moet doen. Deze handleiding helpt je daarbij.

Zijn er nog vragen?

Lees hieronder wat je moet doen wanneer je nog vragen hebt.

Zit je al op Huizermaat?

Dan ontvang je de bestelinformatie van Iddink zelf via de mail tegelijk met je inleverformulier.

Ben je verhuisd in de periode dat je op de Huizermaat zit, geef dan je nieuwe adres door aan Iddink, dan worden je boeken naar het juiste adres gestuurd.

Levering

Als je vóór maandag 24 juli 2023 bestelt, levert Iddink je bestelling in de periode van maandag 31 juli t/m zaterdag 2 september 2023. Zodra je bestelling onderweg is, ontvang je een e-mail over de status van je bestelling.

Ben je niet thuis? Geen probleem, je ontvangt een mail van PostNL met aanwijzingen waar je je pakket kunt ophalen.

Schoolcode

De schoolcode voor Huizermaat schooljaar 2024-2025 is nog niet bekend.

Zijn er nog vragen?

Kijk dan op Klantenservice Iddink, daar vind je o.a de contactgegevens. Mocht je er bij het bestellen samen met Iddink niet uitkomen, kan je assistentie krijgen van Carien de Jonge van Huizermaat. Zij is tijdens het schooljaar bereikbaar op dinsdag van 10.30 uur en 13.30 uur via tel. 035-5287029. Voor vragen buiten deze tijd is zij bereikbaar via e-mail: cdjonge@gsf.nl E-mails die tijdens de schoolvakantie worden gestuurd, worden binnen 7 dagen beantwoord.

Wat regelt de school?

De school:

 • stelt jaarlijks de (boeken-) leermiddelenlijst samen en stelt deze ter beschikking aan de firma Iddink.
 • organiseert de inname en uitgave van boeken en leermiddelen.
 • voert administratieve afhandeling van de deelnemersbijdrage, excursies en diverse kosten.
 • verleent service aan hen die vragen hebben over of problemen hebben met boeken of andere leermiddelen.

Schoolboeken verzekering

Het is mogelijk om bij Iddink een verzekering af te sluiten. Dit is een overeenkomst, die geheel tussen de ouder(s) en Iddink is.

De verzekering is voor één schooljaar geldig en vervalt vanaf de dag voor het inleveren van de boeken op school. Meer informatie is te vinden op de website van Iddink.

Bereikbaarheid

Informatie is elke dinsdag van 10.30 tot 13.30 uur te verkrijgen bij Carien de Jonge in het kantoor op de tweede verdieping naast de lift in de bovenbouwvleugel. Voor vragen buiten deze tijd is zij bereikbaar via e-mail (cdjonge@gsf.nl).

Samenstelling commissie

 • Paul Petri (plaatsvervangend rector)
 • Carien de Jonge (contactpersoon  ouder(s)/verzorger(s) en Iddink).
 • Secretariaat (financiële afhandeling van de deelnemersbijdrage en diversen)

Kosten voor de ouders:

Naast de gratis schoolboeken/leermiddelen vragen wij vrijwillige bijdragen van de ouders.

Deze bijdragen zijn voor Huizermaat noodzakelijk om extra activiteiten te organiseren en de onderwijskwaliteit hoog te houden (onderstaande bijdragen zijn voor schooljaar ’23-’24) 

Vaste deelnemersbijdrage

Vaste bijdrage voor iedere klas. Dit kan per klas verschillend zijn.

Diverse kosten en bijdrage excursies

 • Bijdrage excursies (van verplichte vakken en keuzevakken).
 • Diverse kosten.
 • Rekenmachine Texas Instruments 84 Plus CE-T Python, afhankelijk van profiel, vanaf 4-havo, 4-havo IBC en 4-vwo. Deze kan worden aangeschaft bij Scheepstra Rekenmachines. (Informatie via sectie wiskunde).
 • Aanschaf grafische rekenmachine en chromebook 4-havo en 4-vwo.

Deelnemersbijdrage keuzevakken

Ouderbijdrage

Uit de ouderbijdrage (ouderraadkosten) worden zaken bekostigd zoals externe sportdagen, sportoriëntatie, ICT-ondersteuning, culturele activiteiten zoals jaarlijks een open podium of een musical, ouder- en leerlingparticipatie, schoolfeesten, Sinterklaas- en Kerstvieringen. De ouderbijdrage is voor dit jaar vastgesteld op € 55,-. Met instemming van de Medezeggenschapsraad (MR).

Bij het bestellen van de leermiddelen bij Iddink heeft u onder het kopje ‘schoolkosten’ aan diverse kosten kunnen voldoen. Een aantal kosten is nog niet doorberekend en is niet onder dit kopje ‘schoolkosten’ opgenomen omdat het kosten betreft die niet voor alle leerlingen gelden. Deze specifieke kosten worden rechtstreeks aan u gefactureerd vanuit Huizermaat via het facturatiesysteem WIS Collect.