Cijfers, rapporten en overgaan

Rapportage
Een schooljaar op Huizermaat bestaat uit twee perioden. Per periode ontvangt de leerling een schriftelijke rapportage die bestaat uit een cijferlijst, een mentorrapport en een leerlingreflectie. Afhankelijk van de periode, de afdeling en de klas, zijn er rondom deze rapportage planningsgesprekken en rapportgesprekken waarin leerlingen, ouders en mentoren gezamenlijk naar de ontwikkelstappen van de leerling kijken.

Somtoday
Cijfers, toetsen, studieplanners en absentie staan vermeld in het elektronische portaal Somtoday. Ouders ontvangen hiervoor bij de start van de brugklas een inlogcode. Deze code blijft tijdens de hele schoolcarrière van de leerling geldig. Als ouder beschikt u in Somtoday over dezelfde informatie als uw zoon of dochter, met dit verschil dat leerlingen kunnen doorklikken naar digitaal lesmateriaal en ouders niet.

Overgaan en slagen
In de overgangsregeling voor alle leerjaren staat informatie over hoe de overgang van het ene naar het andere leerjaar wordt bepaald.  Daarnaast staat in het programma van toetsing en afsluiting (PTA) specifieke informatie over het SE-rooster en het Centraal Eindexamen. Ook de PTA-boekjes staan op deze pagina.

Meer weten?

Overgangsregeling 2023-2024

SomToday
schoolnaam: Gooise Scholen Federatie