Een brede tweejarige brugklas

Leerlingen met een mavo- of mavo/havo-advies worden bij ons uitgedaagd om tot uitstekende prestaties te komen door het doen in hun leren centraal te stellen.

In de mavo/havo-klassen bieden wij onderwijs met veel afwisseling in werkvormen en met aandacht voor directe feedback van de docent op het werk van de leerling. Zo haalt de leerling zijn eigen leerdoelen en blijft de motivatie behouden. In de lessen wordt altijd een heldere structuur aangeboden en er is veel aandacht voor het ‘leren leren’. Wanneer het leren even minder makkelijk gaat, is er de mogelijkheid om een periode een training of studieles op maat te volgen.

Naast de gebruikelijke vaklessen en de studielessen om de kennis te vergroten, bieden we een keuzeprogramma dat leerlingen de kans biedt hun talenten ook op andere gebieden te ontwikkelen.

4U

Het programma 4U geeft de leerlingen de mogelijkheid te kiezen uit o.a. de vakken Sport, Programmeren, Razende Reporter, Small Business en Textiel-Design.

Overgangsregeling

De overgangsregeling staat hier op de website.

Doorstroming mavo naar havo

Wil je na het behalen van je mavo-diploma graag je havo-diploma halen? Op deze pagina lees je hoe je je aan kunt melden en wat de voorwaarden zijn.

Mavo+

Mavo 4-leerlingen die willen doorstromen naar de havo, kunnen kiezen voor mavo+: een traject dat de aansluiting op 4 havo makkelijker maakt.
Leerlingen volgen een aantal modules met onderdelen uit het 3 havoprogramma die niet in het mavoprogramma zitten.

Om mavo+ succesvol af te ronden, hebben ze naast kennis en inzicht ook vaardigheden zoals zelfstandigheid, plannen en doorzettingsvermogen nodig. Wie mavo+ voldoende afrondt, laat zien ‘havo-bekwaam’ te zijn.