Wil je na het behalen van je mavo-diploma graag je havo-diploma halen?

Per 1 augustus 2020 hebben leerlingen die zijn geslaagd voor hun eindexamen vmbo-t (mavo) met een extra vak het recht om door te stromen naar de havo.
Voorwaarde is wel dat de school plek heeft in 4-havo. Als je mavo-onderwijs op Huizermaat volgt, is het ook mogelijk om door te stromen naar de havo als je in plaats van een 7e vak het mavo+ programma in 4-mavo hebt gevolgd en de modules op de juiste wijze hebt afgerond.

Hoe meld je je aan?

Als je van plan bent om na het behalen van je diploma door te stromen naar havo, is het belangrijk om rekening te houden met de hieronder genoemde data en voorwaarden:

Stap 1: Je bent aanwezig bij alle aangeboden voorlichtingsbijeenkomsten op Huizermaat. Leerlingen die examen mavo doen worden hiervoor uitgenodigd door de decaan. De bijeenkomsten zijn in november, februari, eind april en half juni (na het eindexamen).

Stap 2:  Stuur voor 1 januari 2024 je aanmelding naar de decaan (Gert Boxem: gboxem@gsf.nl)

Stap 3: Geef na de voorlichtingsbijeenkomst in februari je volledige vakkenpakket voor havo door aan de decaan.

Stap 4: Schrijf je voor 1 april 2024 ook in bij een andere vervolgopleiding (mbo). Het gebeurt namelijk regelmatig dat leerlingen uiteindelijk voor een andere vervolgopleiding dan havo kiezen. Het is dus belangrijk om een plan B te hebben.

Stap 5: Rond de aanmeldprocedure af. Na het behalen van je diploma word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met de afdelingsleider havo bovenbouw, Eliza van der Heide Wijma. Dit gesprek is de afronding van de aanmeldprocedure.

Geen mavo diploma gehaald op Huizermaat?

Ook als je niet op Huizermaat mavo hebt gedaan is het mogelijk om op Huizermaat in te stromen in 4-havo.
Voorwaarde is dat er voldoende plek is en dat je examen hebt gedaan in zeven vakken (het extra vak mag geen beroepsgericht vak of schooleigen vak zijn). Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar Eliza van der Heide Wijma, afdelingsleider havo bovenbouw: evdheidewijma@gsf.nl.