Huizermaat opnieuw excellent op alle niveaus!

Huizermaat ontving voor de tweede periode op rij het predicaat Excellente School voor alle afdelingen; vwo, havo en mavo!

Op basis van het positieve rapport van de Jury Excellente Scholen ontving Huizermaat, in het bijzijn van burgemeester Meijer van Huizen en wethouder Verbeek van Onderwijs, het predicaat ‘Excellente School’ voor alle drie de niveau’s; vwo, havo en mavo.
De drie predicaten hebben een geldigheid van drie jaar. Dit betekent dat de school zich in ieder geval weer tot 2025 Excellente School mag noemen. Huizermaat ontving de drie predicaten eerder ook al voor de periode 2018-2021.

Het feit dat de waardering Excellente School is verlengd, geeft aan dat het Excellentieprofiel van de school stevig en duurzaam is en stand houdt ook tijdens zwaardere tijden als in de COVID periode.

Lovend juryrapport

De Excellente Jury is erg lovend in haar rapport.  De gelaagdheid van het profiel wordt als bijzonder naar voren gebracht: “De school onderscheidt zich op basis van een breed onderwijsaanbod binnen en buiten het reguliere curriculum in combinatie met een intensief duo-mentoraat. De cultuur in de school sluit daar naadloos op aan. Leerlingen, medewerkers, ouders én schoolleiding werken met elkaar samen, onder het mom: we doen het samen.

Het fundament is het mentoraat, van daaruit ontstaat een schoolklimaat waarin iedereen, leerling en medewerker, zichzelf kan ontwikkelen en ontdekken, om eigen talenten maximaal te ontplooien. Huizermaat gebruikt hiervoor als metafoor een grote boom: de wortels vormen het mentoraat en de takken en bladeren zijn de keuzes die het brede aanbod bevat.”

Verder zegt de jury: “Er wordt gedaan wat er gezegd wordt” en “Nederland kan trots zijn op dit soort pareltjes.”

Meer informatie over het predicaat excellent treft u aan op: www.excellentescholen.nl.

Klik hier voor de film Excellente School.

“Nederland kan trots zijn op dit soort pareltjes.”

“Nederland kan trots zijn op dit soort pareltjes.”

Meer weten?

Juryrapport

Film excellente school