Afgelopen week zat bomvol U-Talent. Met maar liefst 30(!) enthousiaste Huizermaatleerlingen uit klas 2 en klas 3 reisden we af naar Utrecht, om ons te verdiepen in bèta en techniek.

  • Klas 2 verdiepte zich in de oorzaken en gevolgen van verdroging in Nederland en dacht na over dat wat we hier zelf aan kunnen doen. Ter voorbereiding maakten de leerlingen een eigen regenmeter en bepaalden ze de geschatte jaarlijkse regenval op het eigen balkon/in de eigen tuin.
  • 3-vwo verdiepte zich vanuit verschillende invalshoeken in het thema ‘slaap’ en kwam tot een antwoord op de vraag: hoe laat is de ideale start van de schooldag van een middelbare scholier? Het antwoord werd verwerkt in een formele brief of pitch (ga er maar aan staan, voor een groepje docenten en leerlingen van andere scholen!).
  • 3-havo ging langs verschillende HU-studies (Built Environment, Chemie, Electrical Engineering, ICT, Life Sciences, Werktuigbouwkunde en de opleiding tot leraar in het VO), met het oog op de aanstaande profielkeuze. De stappenteller draaide op volle toeren…