Opening schoolbibliotheek

De afgelopen maanden is er op Huizermaat met man en macht gewerkt aan het opzetten van een prachtige schoolbibliotheek. Met een groeiende bezorgdheid over de afnemende leescultuur onder jongeren, heeft Huizermaat besloten om het leesplezier bij leerlingen te bevorderen door middel van het aanbieden van een rijke leesomgeving. Vrijdag opende de schoolbibliotheek haar deuren.

“We leven in een tijd waarin iedereen haast heeft, juist dan kan de rust van een boek zo fijn zijn,” vertelde wethouder Roland Boom die bij de feestelijke gelegenheid aanwezig was. Na een openingswoord van rector Tanja de Ruijter, is het lint officieel doorgeknipt door de wethouder samen met de leerlingen die eerder deze maand meededen aan de voorleeswedstrijd Read2Me. Deze leerlingen konden vandaag als eerste een boek lenen en ontvingen daarbij samen met de wethouder de Huizermaatse boekenlegger die hierna aan alle leerlingen bij het lenen van hun eerste boek wordt uitgedeeld. Na het officiële gedeelte mochten alle aanwezige leerlingen een boek uitzoeken om te lenen.

Deze schoolbibliotheek is meer dan een verzameling van boeken; het is een rustige plek waar leerlingen nieuwe werelden kunnen ontdekken en hun liefde voor lezen verder kunnen ontwikkelen. Een inspirerende en stimulerende omgeving waar voor iedere leerling een passend boek is te vinden. Er is een uitgebreide collectie van recent uitgebrachte titels tot oude klassiekers, met boeken voor klas 1 tot en met klas 6. Deze collectie wordt wekelijks aangevuld met nieuwe boeken.

De opening van de bibliotheek komt op een cruciaal moment, aangezien recente studies een alarmerende trend van ontlezing onder jongeren hebben aangetoond. Door onder meer leesclubs, auteursbezoeken en vanaf nu een schoolbibliotheek, verwacht Huizermaat niet alleen de leesvaardigheid van de leerlingen te verbeteren, maar ook een leescultuur bij haar leerlingen (verder) te stimuleren.