Leesfeest op Huizermaat

Een leuke dag op Huizermaat want vandaag vond dé voorleeswedstrijd Read2Me plaats! Dit is een voorleeswedstrijd voor brugklassers, georganiseerd door Stichting Lezen, om lezen in het voortgezet onderwijs op de kaart te zetten.

Zes brugklassers deden vol enthousiasme mee aan de wedstrijd. In de aula lieten ze hun voorleeskunsten zien aan alle leerlingen uit de eerste klas. Het niveau van de deelnemers was indrukwekkend en lag erg dicht bij elkaar.

Uiteindelijk wist Silas uit 1vwo+ met het boek ‘Het meisje met de vlechtjes’ van Wilma Geldof de jury te overtuigen. Silas gaat nu Huizermaat vertegenwoordigen in de provinciale finale op 27 maart. Daar neemt hij het op tegen andere winnaars uit de provincie Noord-Holland.

“Huizermaat vindt lezen heel belangrijk,” zegt Marike van Loon, docent Nederlands en afdelingsleider onderbouw op Huizermaat. “We voeren op school een uitgebreid taalbeleid. Lezen in de klas is een onderdeel van het leerproces.”

Op vrijdag 15 maart wordt de nieuwe schoolbibliotheek feestelijk geopend. Huizermaat wil laten zien dat lezen leuk is! De bibliotheek heeft een eigen website met een handig uitleensysteem waardoor leerlingen makkelijk toegang krijgen tot een breed scala aan boeken.

Met deze activiteiten blijft Huizermaat zich inzetten voor het stimuleren van leesplezier en het belang van literatuur in het onderwijs.