Leerlingen 1 havo/vwo zetten stappen naar plastic-arme toekomst.

Gisteren vond de kick-off van een nieuw O&O-project plaats in het bijzijn van de burgemeester, wethouder en leden van de Rotaryclub die samen met de leerlingen de eerste stap zetten naar een plastic-arme toekomst in Huizen. Het O&O project van het Technasium, met als doel het verminderen van plasticgebruik, is hiermee officieel van start gegaan.

Samenwerking

De leerlingen van klas 1 havo/vwo hebben een ambitieus plan: ze willen sportverenigingen, winkels en bedrijven in Huizen betrekken bij het verminderen van plastic. Iedere klas zal met hun ‘eigen’ winkel, vereniging of bedrijf in gesprek gaan en samen met hen op zoek gaan naar alternatieven voor wegwerpplastic en naar het antwoord op de vraag: “Hoe kunnen we met elkaar het gebruik of verbruik plastic verminderen?”

Burgemeester en wethouder

De aanwezigheid van de burgemeester, wethouder en een delegatie van de Rotaryclub tijdens de onthulling van de tegel benadrukt het belang van dit project. Ze moedigen de leerlingen aan om door te zetten: “kleine stappen kunnen immers grote veranderingen teweeg brengen.”

Een tegel met betekenis

Met de onthulling van de tegel “Hier Begint de Zee” is de eerste stap gezet door de enthousiaste leerlingen die vastbesloten zijn om een plastic-arme toekomst te creëren.