Debatclub Huizermaat

Op weg naar Het Lagerhuis is de grootste debatwedstrijd van Nederland. Jaarlijks doen er zo’n 200 scholen mee. Ook Huizermaat was weer van de partij. Aan de hand van negen stellingen van uiteenlopende onderwerpen werden de leerlingen onderworpen aan kritische vragen en uitdagende discussies.

Het doel van de wedstrijd is niet alleen het bevorderen van het debatvaardigheden onder scholieren maar ook het stimuleren van betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties. De scholieren werden tijdens de voorrondes en regionale finales beoordeeld op hun vermogen om overtuigende argumenten te presenteren, helder te redeneren en respectvol om te gaan met andere standpunten.

Onze debatclub, die door Nienke van Dijken wordt getraind, heeft mooie debatten gevoerd. Helaas is de groep niet doorgedrongen tot de halve finales, maar op samenwerken, argumenteren en de speech van Mitia zijn goede resultaten behaald.

Als klap op de vuurpijl werd Lotte door de jury als sterdebater geselecteerd. Zij mocht bij de finales in de Statenzaal in debat met Statenlid Marc Hanou en ze wordt voor in april uitgenodigd bij de tv-opnamen.