Musical Encanto groot succes!

Hoofd, hart en handen

Zoals elk jaar, is er ook dit jaar weer met hoofd, hart en handen gewerkt aan de Huizermaatse musical.

Dit jaar kozen we voor de musical ‘Encanto’. Het verhaal speelt zich af in Colombia, waar de familie Madrigal woont. Elk familielid heeft een unieke gave, behalve Mirabel. Zij ontdekt dat de magie rondom hun huis in gevaar is en dat zij misschien de laatste hoop is om haar familie te redden.

Audities

In het begin van het schooljaar waren de audities en het enthousiasme en daarmee ook het aantal aanmeldingen was groot! De audities werden door de dansdocent, de muziekdocent en de dramadocent afgenomen en dat resulteerde in een fantastische groep zangers, dansers en acteurs. Ook het aantal leerlingen dat zich aanmeldde voor een rol achter de schermen of voor het maken van de rekwisieten was groot. En gelukkig maar want zonder hen, kan er geen musical plaatsvinden.

Positief verrast

TIjdens de afgelopen maanden bleek hoe leerlingen zich stap voor stap comfortabel gingen voelen met hun rol, zich ontwikkelden en de rol zich eigen gingen maken. Leerlingen die aanvankelijk wat verlegen leken, bloeiden tijdens de repetities helemaal op en stonden te zingen, te dansen of te acteren alsof ze nooit anders deden.

Teamgeest

Tijdens de repetities ontstaat er altijd een gevoel van saamhorigheid. Cast en crew maken de musical met elkáár. En zo ook dit jaar. Ze werkten samen, ze moedigden elkaar aan en ze repeteerden soms even apart met elkaar om nog net die ene scène onder de knie te krijgen. Een prachtig proces met maar één doel: een geweldige show neerzetten. En dat is gelukt! Het enthousiasme spatte van het podium af. En dat was ook te horen aan het enthousiaste en terechte  applaus vanuit de zaal.

Singer Laren

De voorstelling werd, inmiddels traditiegetrouw, in het Singer in Laren opgevoerd. Het blijft heel bijzonder om op een professioneel podium voor publiek op te mogen treden. En om dat dan te kunnen doen voor een volle zaal gevuld met trotse ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en natuurlijk medewerkers en leerlingen van Huizermaat, maakt alles nóg specialer!