Schrijver Kluun spreekt op Huizermaat over pubers

Woensdag 13 maart sprak schrijver Kluun in een volle Huizermaat- aula met ouders over pubers, “de meest roekeloze, onzekere en redeloze wezens die er zijn”, volgens Kluun.

De avond was er één van humor en herkenning! Kluun deelde zijn inzichten over het omgaan met pubers vanuit zijn eigen ervaring en die van vele anderen. De persoonlijke anekdotes leverden regelmatig lachsalvo’s in de zaal op. Niet alleen wanneer hij het gedrag van de pubers belichtte maar ook wanneer hij het gedrag van ouders onder de loep nam want ben je een ‘de neushoorn-ouder’, ‘de buideldier-ouder’, een ‘struisvogel-ouder’ of een ‘volwassen ouder’?
Hij bevestigde dat het ouderschap vol uitdagingen kan zijn en dat de puberteit een turbulente fase van ontwikkeling is en waar je als ouder alle vertrouwen in een goede afloop mag hebben. “Want,” concludeerde Kluun, “je houdt van ze, precies zoals ze zijn. En uiteindelijk komt alles goed.”
Na afloop van de avond nam Kluun uitgebreid de tijd om in gesprek te gaan met ouders of, voor wie dat wilde, zijn boek ‘Help, ik heb een puber’ te signeren.
Een succesvolle thema-avond op Huizermaat met veel enthousiaste reacties van de ouders in de zaal en ouders die de avond via een live-stream konden volgen.