Het internationaliseringsteam is opnieuw in Achim (om de hoek bij Bremen, Duitsland) neergestreken, ditmaal met leerlingen uit 5-vwo. Het thema van deze bijeenkomst is migratie waarbinnen Nederland heeft gekozen voor het thema “Same, same, but different”.

Het overkoepelende thema van het internationaliseringsproject is I AM: ‘Inclusion through Art and Media’. Ook Spanje en Denemarken zijn weer van de partij.

In Duitsland is het programma gericht op migratie. Dit thema wordt in beeld gebracht door middel van portretten die worden tentoongesteld op het gemeentehuis.

In de school ‘Gymnasium am Markt’ wordt hard gewerkt aan de tentoonstelling over het thema same, same but different. Dit thema komt van een artiest uit Nederland die dit motto representeert.

Om inspiratie op te doen voor de tentoonstelling staan er excursies in de veelzijdige stad Bremen op het programma. Zo is o.a. het Auswanderhaus in Bremer-Hafen bezocht, waar zich een museum over migratie bevindt. Ook is er een mooie stadswandeling gemaakt en zijn er natuurlijk foto’s gemaakt bij het zo kenmerkende Bremer beeld ‘Stadsmuzikanten’.