Het Huizermaatse internationaliseringteam vertrok op zondag naar Kopenhagen. Na aankomst op Måløvhøj Skole, maakten de leerlingen kennis met hun hostfamilie en met andere teams uit Denemarken, Spanje en Duitsland.

Op maandag presenteerden de leerlingen hun land aan de hand van een fotopresentatie. Daarop volgde een workshop ‘theater en dans’ ter voorbereiding op het programma en het thema van de week; ‘Identiteit en diversiteit in Europa’.
Op dinsdag, woensdag en donderdag waren er diverse activiteiten georganiseerd zoals een workshop over reizen en jongeren in Europa, een rondleiding door het Ragnarock museum waar pop, rock en jongerencultuur centraal staan en een workshop fotografie in de bibliotheek in Ballerøp.
De skills uit deze workshop werden direct in de praktijk toegepast tijdens een wandeling door Kopenhagen waar 10 foto’s gemaakt moesten worden vanuit de thema’s religion, stereotypes, prejudices, values en tradition.
De foto-expositie die daarop volgde, werd de volgende dag officieel geopend door de locoburgemeester die erg onder de indruk was van de reportages.

Op vrijdag werd afscheid genomen van alle nieuwe vrienden. De laatste souvenirs werden in Kopenhagen gekocht en toen was het écht tijd om naar het vliegveld te gaan.

“De week was super ‘Hygge’!” aldus de leerlingen.