Een excursie naar de Zuidas is voor IBC-leerlingen altijd een belangrijk onderdeel om hen kennis te laten maken met het bedrijfsleven en in dit geval met het internationale bedrijfsleven en de omgeving waar het is gevestigd.

We bezochten Loyens & Loeff, een advocatenkantoor dat bedrijven uit binnen- en buitenland begeleidt bij juridische en belastingtechnische vraagstukken. Behalve het kantoor in Amsterdam hebben zij diverse vestigingen wereldwijd, waaronder in Japan, Zwitserland, de VS en Groot-Brittannië.

We werden ontvangen in de boardroom door recruiter Elisabeth Visser en Patrick van Oppen, partner bij Loyens & Loeff.

Elisabeth Visser vertelde tijdens deze bijeenkomst over de historie van Loyens & Loeff en haar werkzaamheden bij HR. Daarna nam Patrick het stokje over om te vertellen over zijn internationale carrière, die hem eerst in Frankfurt bracht en daarna naar Japan om daar leiding te geven aan de Japanse kantoor. Na deze inspirerende verhalen gingen we naar de bovenste verdieping om te genieten van het uitzicht over het mooie Amsterdam.

Na deze interessante ochtend werd er geluncht bij een echte veteraan op de Zuidas: Oliver’s. Het middagdeel bestond uit een rondleiding over de Zuidas. We bezochten met elkaar o.a. CIRCL (een restaurant in het teken van de circulaire economie), The Valley (een prachtig nieuw appartementen- en werkcomplex van 3 torens) en het gebouw van de Postcodeloterij.

Het was een mooie en inspirerende dag!