Huizermaat dodgeball team heeft zich geplaatst voor The School Finals in Papendal. Vrijdag 9 juni is het eindelijk zover en zal het team in actie komen.

Op woensdag 5 april heeft het Huizermaatse dodgeball team zich geplaatst voor THE SCHOOL FINALS. Dodgeball is de sportvariant van het spel trefbal. Er komt veel tactiek bij kijken; samenwerken en communicatie zijn sleutelwoorden tijdens de wedstrijden. Het team heeft zich goed voorbereid, er is stevig getraind, de tactiek is besproken en de spelers kunnen niet wachten om a.s. vrijdag 9 juni in actie te komen.

Inmiddels doen er meer dan 350 scholen mee aan van de grootste schoolsportcompetitie van Nederland: ‘Olympic Moves’. Tijdens de regionale finales is er door maar liefst 27.000 middelbare scholieren gestreden om een felbegeerde plek in The School Final. De overgebleven finalisten gaan op 9 juni de uitdaging met elkaar aan tijdens het kampioenschap voor scholen waarin sport en plezier voorop staan. Het motto van deze Olympische dag is plezier beleven door te sporten met elkaar; ‘deelnemen is net zo belangrijk als winnen’!

Door Olympic Moves krijgen middelbare scholieren de kans om kennis te maken met 18 verschillende sporten. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich fysiek maar ook sociaal verder ontwikkelen.
Olympic Moves is een initiatief van KVLO en NOC*NSF en is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland.