De projectweek van 4-havo stond in het teken van het vak CKV (Culturele Kunstzinnige Vorming). In de CKV-lessen voorafgaand aan de projectweek hebben de leerlingen al de nodige voorbereidingen gedaan zodat ze gedurende de week zelf actief aan de slag kunnen met theater maken.

De leerlingen kregen op de eerste dag een les over toneel maken. Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe begin je bijvoorbeeld met het schrijven van een theaterstuk en welke vaardigheden heb je daarvoor nodig? En wat betekent de theatersport ‘met je benen op tafel’?

Door ‘Op de eerste rij’ werd er een theater challenge georganiseerd waarin de leerlingen kennis maakten met verschillende facetten van het theater. Van acteren tot techniek en van dans tot film of video. Ook leerden de leerlingen verschillende vormen van theater te analyseren.

Leerlingen werkten in groepjes aan een door henzelf bedachte scène waarbij ze gebruik konden maken van de grime. Zo kon je zomaar een groepje leerlingen tegenkomen die óf een blauw oog hadden of een nare bloederige wond :-)

Op de laatste dag van de schoolweek volgde de kick-off van het CKV-onderzoek dat een belangrijk onderdeel is van de afronding van dit vak.

Als kers op de taart bezochten de leerlingen in Almere de cabaretshow ‘Ik ga stuk’’ met de finalisten uit het gelijknamige BNNVARA-programma of het cabaretstuk ‘Snak’ van Nathalie Baartman in ‘De Boerderij’.

Het was een leuke, leerzame en inspirerende week!